2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 33.
Tel: +36-20-213-0012
E-mail: info@fejleszto-kucko.hu

Fejlesztő Kuckó

Segítő beszélgetések – életvezetési, gyógypedagógiai tanácsadás/ konzultáció

 

"Mi a feltétele annak, hogy az egyik ember képes legyen valóban segíteni a másiknak? Például az, hogy nem ront neki rögtön a tanácsaival, nem mondja meg, mit kellene tennie, nem oktatja ki, nem moralizál.

Ezt rettenetesen nehéz megállni, amikor valaki érzelmileg, értelmileg, erkölcsileg, világnézetileg érintve van egy helyzetben. Ilyenkor hihetetlen erővel betör az a vágy, hogy a problémát valamilyen módon megoldjuk a másik helyett. Holott ebben a helyzetben jó volna az erkölcsi hozzáállásunkat nem kifejezni, és egyszerűen csak befogadni azt, amit a másik érez.” (Pál F.)

Beszélgetni az emberekkel, megdicsérni őket abban, amiben jók, elmondani nekik, hogy az érték, amit hozzáadnak a világhoz mennyire nagyon-nagyon fontos. (Gáspár K.)

A gyermeknevelés során számtalan olyan helyzet adódik, mikor szülőként szükségünk lehet arra, hogy valaki tükröt tartson nekünk, vagy egyszerűen megoszthassuk gondolatainkat, kétségeinket, problémáinkat egy kívülálló személlyel. Ez az igény fokozattan jelen lehet olyan szülőknél, akiknek gyermeke eltérő fejlődésmenetű, vagy valamilyen magatartási, beilleszkedési, vagy tanulási problémával küzd. Ilyenkor a család életvezetéséhez, a gyermek neveléséhez több segítségre lehet szükség, gyakoribbak az elakadások, a konfliktusok, és sajnos, a család, a szülők izolációja is. Gyakori az is, hogy a szülőkben megfogalmazódik a kétség, hogy minden rendben van-e a gyermekük fejlődésével, esetleg észlelik az eltérő fejlődés tüneteit, vagy a magatartás, viselkedés „eltérő”, sajátos jegyeit, de tanácstalanok, nem tudják hová is forduljanak.

A „Segítő beszélgetések” olyan szolgáltatás, amely lehetőséget kínál egy-egy, az adott szülő által felvetett/hozott nevelési, vagy életvezetési probléma kapcsán

  •  a szülők részéről ventillációra
  • a szakemberi és szülői nézőpontok körüljárásával - közös problémamegoldásra
  • igény szerint tanácsadásra,

és szükség szerint -  a szülők által észlelt tünetek kapcsán -   tájékoztatást ad a továbblépés lehetőségeiről.

Akiknek ajánlom:

  • eltérő fejlődésmenetű gyermeket nevelő szülőknek
  • a gyermek fejlődésével kapcsolatosan kétségekkel küzdő, tanácstalan szülőknek

A foglalkozás keretei:

  • egyéni
  • nem terápiás megközelítésű
  • ideje 50 perc (ebből 40 perc a probléma megbeszélése, 10 perc az összegzés és a reflexió) /alkalom
  • kizárólag telefonos időpont egyeztetéssel (az órarendbe ennek a szolgáltatásnak az ideje nem kerül beállításra)

Galéria

Hírlevél