2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 33.
Tel: +36-20-213-0012
E-mail: info@fejleszto-kucko.hu

Fejlesztő Kuckó

A gyógytorna szinte minden szervrendszert érintő elváltozás, műtétek, veleszületett betegségek, strukturális elváltozások esetén alkalmazható rehabilitációs tevékenység.  A gyógytorna olyan speciális mozgás, mellyel  különböző betegségterületen segítünk szakember által irányított tornával. A gyógytorna nem csak terápiás, hanem prevenciós jelleggel is alkalmazható.

Rengeteg kórképnél használjuk a kezelést, ilyen pl gerincferdülés, porckorongsérv, mozgató szervrendszert érintő műtét (pl. protézis műtét, keresztszalag pótlás, porckorongsérv-műtét utáni rehabilitáció), csontritkulás kezelése, neurológiai betegségek után (stroke, veleszületett neurológiai betegségek), de vizelettartási problémák, pszichés közérzet javítása céljából is hatékony terápiát jelent. Kezelés során javítjuk a mozgásterjedelmet, csökkentjük a fájdalmat, növeljük az izmok erejét, javítjuk a keringést, valamint hasznos életmódbeli tanácsokkal látjuk el pácienseinket!

Hazánkban is egyre nagyobb teret nyer a sportolók gyógytorna kezelése! Fontos a megfelelő kezelés, hogy sportolóink a lehetőségekhez mérten a legjobb fizikai képességekkel térhessenek vissza a sporttevékenységhez. A sérülések elkerülése miatt prevenciós jellegű terápiát is folytatunk. A sportág specifikus tréning során a sportágra jellemző mozdulatokat beépítjük a gyógytorna-kezelésbe! Ezek segítségével az izmok hamarabb felkészülnek a sportterhelésre, a sportolók is könnyebben visszatérnek a sportos életmódhoz.