2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 33.
Tel: +36-20-213-0012
E-mail: info@fejleszto-kucko.hu

Fejlesztő Kuckó

14359040 1793403674249753 5864132049618022399 n

Kisgyermek korom óta egészségügyben szerettem volna dolgozni, személyes találkozásom is volt gimnáziumi éveim során gyógytornász szakemberrel, ekkor még jobban megtetszett ez a szakma. Mindig is közel állt a szívemhez a mozgás, 13év versenyszerű kézilabdázás után, a legjobb döntést hoztam, hogy mozgással gyógyítok embereket!

 2009-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Fizioterápiás Tanszékének gyógytornász szakán, közben elvégeztem egy wellness szakember képzést is. A főiskolai évek alatt megismertem a gyógytornász szakma sokoldalúságát, a gyermek gyógytorna és a sportolók rehabilitációja került legközelebb hozzám.

2009-től az esztergomi kórházban dolgozok gyógytornászként. Az évek alatt több osztály munkájában is részt vettem, így a belgyógyászat, baleseti utókezelő, gyerekosztály, majd a reumatológiai osztály gyógytornászaként tevékenykedtem.

A kórházi évek alatt számos tanfolyamot elvégeztem.

2010-ben nyiroködéma mentesítő fizioterápiai tanfolyamot, majd az All Right Bt. szervezésében tartott alap- és haladó tape tanfolyamokon szereztem ismereteket a betegek tape kezelésével kapcsolatban. Hatékonyan alkalmazom sportolók prevenciós, sérülés utáni terápiájában, valamint számos mozgásszervi probléma gyógyításában kiegészítő terápiaként.

2011-ben Magyarországon először szervezett Pfaffenrot-féle szinergetikus reflexterápia tanfolyam elvégzését követően nagy figyelmet fordítottam a terápia széles alkalmazási lehetőségeinek feltárására. Hatékony kezelési eljárás minden oxigénhiány következtében fellépő kontraktúra kezelésére baba és kisgyermek korban, de felnőttek izom eredetű mozgásbeszűküléseinél is alkalmazható módszer. Rheumatoid arthritis, műtétek utáni, valamint gipszlevételt követően kialakult mozgásbeszűkülés esetén sikeres kezelési tapasztalatokat szereztem. Reflexterápiával kezelt felnőttek gyógyítási tapasztalatairól nem szól szakirodalom, mivel a módszert elsősorban oxigénhiányos gyermekek kezelésére fejlesztették ki. A terápia finom, lágy fascia (izmokat körülvevő  hártya) technika, akupresszúra, valamint reflexzóna kezelésből áll. A kezelést blokk kezelések formájában végezzük (10 egymást követő napon történő kezelés), melyet akár 3 hónap szünet is követhet. A blokk kezelés és a szünet időtartamának meghatározása a terapeuta feladata. A terápia fenntartó jelleggel is alkalmazható heti 1-2 nap intenzitással. Fontos a blokk kezelések között szünetet tartani, hogy az akupresszúrás pontok megőrizzék jótékony hatásukat!

 2012-ben a dorogi Richter Gedeon mozgásszakértőjeként részt vettem a dolgozók egészségügyi állapotának felmérésében, javításában.

 További elvégzett tanfolyamok: McKenzie módszer derék, nyaki-háti gerincszakasz kezelésére, valamint ideg mobilizáció (neurodinamika) kurzus.

Segíteni tudok kisbabák/kisgyermekek oxigénhiányos állapotainak kezelésében, kisbabák mozgás elmaradásának javításában, valamint sportolók rehabilitációjában (vállsérülések, boka-térdsérülések és műtétek utáni fizioterápiában), derékfájás, gerincsérv gyógyításában.

 A komplex terápia híve vagyok, ezért is hoztuk létre rendelőnket, ahol a különböző területeken tevékenykedő szakemberek együttes munkával kezelik betegeiket. A kezeléseket mindig egyénre szabottan, a beteg adottságait, a betegség/sérülés sajátosságának figyelembevételével kell meghatározni. Ezek nélkül a gyógyulás csak részleges/ideiglenes.