2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 33.
Tel: +36-20-213-0012
E-mail: info@fejleszto-kucko.hu

Fejlesztő Kuckó

PálinkásRita kép

Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, elhivatottságot éreztem mások segítésére. Így 1999-ben fizioterápiás asszisztensi végzettséget szereztem Budapesten a Kossuth Zsuzsa Egészségügyi Szakiskolában. Itt ismerkedtem meg a gyógytornászok munkájával, ami arra sarkallt, hogy ebbe az irányba képezzem magam tovább. 2003-ban Budapesten diplomáztam gyógytornászként a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. Azóta Esztergomban
dolgozom, a Vaszary Kolos kórházban, a baleseti utókezelőben és a traumatológiai osztályon. 8 évig elláttam a kórház vezető gyógytornászi feladatait is, így betekintést nyertem a feladatok megszervezésébe, a kollégák munkájának irányításába is. Megismerkedtem a kineziotape és az ideg mobilizációs technikákkal is.
2006-ban elvégeztem a Holisztikus Medicina Alapítvány akkreditált 2 éves manuálterápiás posztgraduális képzését. Sikeres vizsgát tettem a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karán, így jogosulttá váltam a gyógytornász-manuálterapeuta megnevezés használatára.

Hiszem, hogy a kezelés során a legfontosabb a probléma okának feltárása, és amennyiben lehetséges, annak kezelése. Ennek hiányában az állapot javulása csak időleges. Szeretem komplexen, holisztikusan tekinteni a megoldandó helyzetet, és ennek megfelelően többféle technikát is alkalmazok a probléma megoldására.

Fontosnak tartom, hogy a terápiás lehetőségek közül mindig az egyénre szabjuk a megfelelő technikákat, ne egy adott sablon szerint járjunk el.

Úgy gondolom, fontos a folyamatos továbbképzés, hogy mindig magas színvonalon tudjam ellátni a hozzám fordulókat. Amiben segíteni tudok: felnőttek esetében mindenféle hát-, nyak- és derékfájás, az ülő életmódból eredő tartáshibák kezelése, baleseti sérülések utókezelése (törések, műtétek,  szalagszakadások, gipszrögzítés), ortopédiai problémák gyógytornája (ízületi kopás, protézis műtétek utáni rehabilitáció.)