2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 33.
Tel: +36-20-213-0012
E-mail: info@fejleszto-kucko.hu

Fejlesztő Kuckó

Sándor Judit 1 kép

1987-ben születtem Esztergomban. Születésem óta Nyergesújfalun élek. Itt jártam általános iskolába, majd gimnáziumba is.
Érettségi után Veszprémbe kerültem, ahol megszereztem az általános szociális munkás diplomámat.


Már a főiskolás évek alatt tudtam, hogy nélkülözhetetlen egy szociális munkás szakembernek a problémamegoldás és a lelki munka során a kreativitás. Diplomamunkámat a báb jótékony hatásairól írtam, több szakterületet és korosztályt kipróbálva. Ezáltal ismerkedtem meg a kreatív terápiákkal, és az alternatív lehetőségekkel a szociális problémák megoldásában, illetve enyhítésében.


Egy helyi civil egyesületnél helyezkedtem el, ahol sérült fiatalokkal foglalkoztam. Az itt eltöltött évek alatt már éreztem, hogy hiányzik
valami a szakmai munkámból, és akkor találtam rá a művészetterápiára.


Két éves képzésen vettem részt a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, ahol komplex művészeti terapeuta lettem. Azóta életem részévé vált a művészeti terápia és a meseterápia. Jelenleg a helyi idősgondozási központban dolgozom, mentálhigiénés munkatársként.


Folyamatosan vezetek csoportokat, minden korosztályban, egyéni és csoportos formában is.
Hiszem, és vallom, hogy a művészet maga a csoda, ami képes minden emberben harmóniát teremteni, és a legegyszerűbben formálni a személyiségét. Hiszem, hogy a művészet és mese által megoldásokat találhatunk a minket körülvevő problémákra, nehézségekre.


A művészetterápia és meseterápia számos jótékony hatása mellett, hatékony a stressz kezelésben, az önbizalomhiány leküzdésében, a kapcsolati konfliktusok felszínre hozásban,- és annak megoldásában, a rossz álmok esetén, krízisek kezelésében, illetve segít a természet és lélek egységét visszaállítani, harmonizálni.